Kontakt

Har du material till hemsidan så ser vi gärna att ni skickar det till webmaster, kontaktinformation hittar ni här
Bozita Robur
ReDog
agria

Ordinarie fältprov har hållits på Nederby den 22 och 23 oktober

Foto: Eva Kits Nilsson

Foto: Eva Kits Nilsson

Fältprov i dagarna två på fina marker i snålblåst och duggregn. Vädret och vinden ställde till det och trots detta jobbade hundarna på grymt bra och humöret på husse och matte var på topp. Ulf Granberg dömde båda dagarna. Till sin hjälp på lördagen hade han eleven Jim Vejby som tack och lov hjälpte till med skyttet. Båda idoga jägare som verkligen gav allt och fick bryta p g a att mörkret fallit. Två pristagare lyckades första dagen; Per-Åke Lindberg med Tjärnhedens Balder, 3:dje pris och Philippa Järvinen med Tappra Spexa, 2:a pris. Båda i öppenklass.

På söndagen var vädret något bättre. Till sin hjälp hade Ulf domarspiranten norrlänningen Juha Åkerblom. Vi hade ytterligare en bra dag med duktiga hundar som jobbade på trots svåra förhållanden. De hundar som lyckades gå till pris på söndagen var Kristina Hagströms Ujjens VM Maiken, 2:a pris i ukl, Lasse Savelas Skrämmens A-Mira, 3:e pris i ekl. Fredrik Anderssons Carnbrings Piggy, 2:a pris i ekl. Solstrålen på söndagen blev Helena Thulins Solvallens Sol som fick ett 1:a pris i ekl och därmed blev Svensk Jaktchampion.

Grattis till alla pristagare!

Provledare i dagarna 2/Eva Kits Nilsson

Comments are closed.