Kontakt

Har du material till hemsidan så ser vi gärna att ni skickar det till webmaster, kontaktinformation hittar ni här
Bozita Robur
ReDog
agria

Ordinarie fältprov på Nederby 14-16/10

Foto: Marika Ericson

Foto: Marika Ericson

Det blev en riktig långhelg på Nederby när MSVK höll sitt ordinare höstprov fredag –söndag 14-16 oktober.
Claes Carnbrings och Andreas Nyquist trevliga fågelmarker lockade många att anmäla sig men alla kunde tyvärr ej erbjudas plats denna gång. På stora öppna fält varvat med åkerholmar och vassrika strandremsor fick hundarna visa upp sina färdigheter på rapphöns och fasan. Det gavs även möjlighet att praktisera lydnad för flyende hårvilt, där vissa gjorde det exemplariskt medan andra fick lyfta på hatten …
Det krävdes en hel del skicklighet för att överlista fåglarna, och det var många både yngre och elithundar som fick se sig ”fintade” av löpstarka fasaner längs Arbogaån!

Duktiga hundar är alltid roligt att se och domare Tommy Ringholm tillsammans med provledare Christina Berg fick en lång fredagen med provgruppen innan alla pristagare var klara.
Lördagen höll domare Lennart Karlsson, domarelev Jim Weijby och provledare Marika Ericson i trådarna och helgen avslutades på söndagen med domare Ulf Aronsson och provledare Christina Ericsson vid rodret.

2 hundar gjorde bedriften att plocka hem 2 st elitettor var under helgen, Carnbrings Laleh med Andreas Nyquist  och Speldammens Vix med Lisa Danielsson. Vix kan därmed titulera sig Jaktchampion! Och Laleh behöver bara komplettera med viltspårprovet så blir det championkalas även hemma hos familjen Nyquist! Stort grattis till er och alla övriga pristagare!

Stort tack till helgens markägare och till alla våra funktionärer; domare, skyttar, markvisare,  provledare, anmälningsmottagare,  provredovisare och alla övriga som på ett eller annat sätt ser till att vi kan anordna prov, ni är guld värda!

Och självklart tack till alla trevliga startande hundförare med supportrar för att ni vill starta och visa upp era duktiga hundar!
Välkomna tillbaka!

Comments are closed.